Ameliyat yolunda

Su an arabada New York’a dogru yoldayiz. Demin birazcik uyuyayim diye kafami arkaya yasladim ama nafile. Bin tane dusunce, kafamda isik hiziyla ucusup duruyor. Onlari hizla kayan kuyruklu yildizlara benzetiyorum hatta. Zihnimin icindeki siyah boslukta birbirleriyle yarisircasina ucup duruyorlar. Mudahale edemiyorum. Madem oyle, ben de yazayim da bu yazi da bugunden bize hatira olsun dedim.

O kadar degisik ruh halleri yasiyorum ki ben de sasiriyorum. Ameliyat icin aylar sonra New York’a donecegimizi dusununce, bazen sanki her sey harika gececek ve biz tum hastane surecini atlattiktan sonra 6 senemizi gecirdigimiz sehirde anilarimizi tazeleyecegiz diye dusunuyordum. Bazen ise sadece ameliyata ve hastane surecine odaklanip, iki kere tecrube ettigimiz o zorlu surece goz gore gore nasil girecegiz diye cok ama cok endiseleniyordum. Bazen bu ameliyata ve hastane surecine sanki Leyla’yi rutin bir kontrol icin doktora goturecekmisiz gibi bakiyordum, bazen ise olacaklari uzun uzun dusunup icimi karartiyordum.

Bu ameliyatin tarihini az cok biz belirledik. Cok sukur ki acil ve beklenmedik bir müdahale degil. Leyla’ya hipoplastik sol kalp teshisi kondugundan beri bekledigimiz bir ameliyat bu. Yine de hem uzun zamandir bu ameliyati bekledigimiz icin, hem de ameliyat tarihi giderek yaklastigi icin tasimasi zor bir gercek.

Ani olarak gelisen kotu olaylari bir tarafa, ne zaman gerceklesecegini bildigimiz kotu olaylari da oteki tarafa koyarsak; ikisinin de kendi artisi ve eksisi oldugunu goruruz. Ani olaylar birden gelisince “oyle mi tepki veririm, boyle mi” diye dusunmeye firsat kalmiyor, ne olacaksa oluyor. Tabi onun da soku insani yipratiyor. Mesela ilk ameliyatta biz bu turlu bir tecrube yasadik. Herkes guclu durmamiza sasiriyordu ama biz guclu falan durmuyorduk. Sadece soktaydik ve robot gibi yapmamiz gereken neyse onu yapiyorduk. Basimiza ne zaman gelecegini bildigimiz kotu olaylarda ise kendimizi (is, guc, psikoloji vs) hazirlama gibi bir artimiz oluyor. Fakat bu, ayni zamanda kuruntu yapmak ve endiselenmek icin de bir suru zaman demek!

Benim neredeyse 3 senedir yasadigim bunca yipratici surecten sonra edindigim ders su: Bazen kendini olaylarin akisina birakman gerekiyor. Endiselendigin sey her neyse, onun uzerine yuzde yuz kontrolun yoksa, kontrolunun oldugu kadarini yapip gerisi icin kendini sahiden birakman gerekiyor. Oyle olursa ne yaparim, boyle olursa ne yaparim sorulari aslinda bos. Birak, bunlar sahiden basina geldiginde dusun bu sorularin cevaplarini. Bu dedigimi soylemesi kolay, yapmasi pek degil. Yine de cozum bence bu.

Bugun Leyla iyice bir kuzuydu, iyice bir olgundu. Sabah kahvalti ederken akvaryuma gitmek istedigini soyledi. Aksam 8-8.30 gibi yola cikmayi planliyorduk ama cok da bir hazirlik yapmamistik. Yani bu akvaryuma gitme isi cok mantikli degildi ama Leyla’yi mutlu etmek adina gidelim dedik.

img_7427

Eve gelince, Leyla oglen uykusuna yatti, Arman markete gidip eksikleri aldi, ben de biraz hazirlik yaptim. Leyla uyandiginda genelde mutsuz olur ama bu sefer mutlu uyandi. Ben odasinda esyalarini toplarken kendi kendine oyunlar oynadi, cok tatliydi. Sonra salincakta sallanmak istedi, disari ciktik, biraz salladim sonra Arman geldi. Bu sefer babasinin sallamasini istedi, beni eve gonderdi. Ben de firsattan istifade Leyla’nin sevdigi pankeklerden yaptim, yanimizda bulunur yolda falan iyi olur diye.img_7442

Sonra da Arman’la ben haril haril hazirlik yaparken, Leyla da kendi kendine saatlerce oynadi. Normalde o kadar cok kendi kendine oynamaz, sanirim bir kerede en fazla yarim saat falan oynar ama bugun bize kiyak gecti! Bir ara baktim taburesini tasiyor bir yere. Sonra da eliyle uzerine bastirdi taburenin, dengesine bakti cok bilmis hanim. Bir ayagi halida digeri yerdeydi taburenin. Yanina gittim duzelttim, beni oturttu uzerine. Sonra da elime oyuncak cay bardagiyla altligini verdi! Muzlu cay yapmis bana! O kadar tatli ki, cay bardagini bir de altligiyla birlikte servis ediyor..

Bugun buzdolabini elden gecirirken yumurtalarin tarihine baktim, 4 Nisan yaziyordu. Hesapta 20 Mart civarinda evimize donecegiz, yani dondugumuzde yumurtalar hala kullanilabilir durumda olacak. Hadi bakalim dedim icimden, tekrar bu yumurtalari elime aldigimda neler neler olmus olacak acaba… İnsan olaylari dramatize etmek istediginde oyle guzel edebiliyor ki! Yani ben bu konuda epey iyiyimdir.

Sanirim diyeceklerim bu kadar. Tekrar guzel haberlerle gorusmek dilegiyle.

19 comments

  1. Merhaba Pınar.
    Umarim bu ameliyati cok iyi gecer ve herhangi bir sikinti yasamadan evinize doner ve o yumurtalarla kuzuna yeni pankekler yaparsin.
    Insallah bundan sonra uzun, saglikli, mutlu gunleriniz olsun ve buraya bu guzel yeni anilarinizi yazarsin.
    Gonlum ve dualarim minik Leyla ve sizinle.

    Beğen

    • Pinar!! Bu zor zamanlarimda senin bu guzel mesajini gorunce ne kadar sasirip sevindigimi tahmin edemezsin. Cok tesekkur ederim mesajin icin de iyi dileklerin icin de! Cok sevgiler ve selamlar.

      Beğen

      • Canım henüz tanişmiyoruz ama yakın akrabayız pınarcgm herşey iyi olaçak iyi düşün iyi olsun hepimiz Leyla için duacıyız o minik bunuda aşacak.allah yardımcınız olsun en derin dilellerimle teyzen Bakiye 🙏🏼❤️🙏🏼

        Liked by 1 kişi

  2. Güzel haberlerinizi görmek dileğiyle umarım her şey sıkıntısız mutlu bir sonla biter ve evinize dönersiniz. Allah yardımcınız olsun. Ve Leyla’nın geri kalan ömrü sağlıklı ve güzelliklerle dolu olsun 🌹🎈

    Liked by 1 kişi

  3. Biz tum kalbimiz ile inaniyoruz ki Leyla bu ameliyatin da ustesindende gelecek…. Dualarimiz sizlerle, Allah sizlere ve Leyloşumuza güç ve sabır versin.. Guzel haberlerinizi sabirsizlikla bekliyoruz..
    UzaklardayiZ ama tum kalbimiz ile yaninizdayiz..

    Liked by 1 kişi

    • Ferdacigim, cok ama cok tesekkur ederiz! Sahiden sizlerin destegi ve dualari olmasa, isimiz cok zor olurdu. İnsallah iyi haberlerle gorusmek uzere. Cok selam ve sevgiler.

      Beğen

  4. Sevgili Pınar’cığım,gidiş yolunuzda,dönüş yolunuzda açık,aydınlık,sağlıklı ve çok mutlu olsun.Endişe ıçinde gittiğiniz o yollardan allah inşallah Leylanın güzel gülücükleriyle dönmeyi nasip etsin.Hepimiz gece gündüz dua ediyoruz.Allah bu kadar tatlı Leylamıza ve sizlere en güzel sonuçlarla dönmeyi nasip edecektir inşallah.Yazın o kadar etkileyici ki,kendimi adeta sizin yanınızda hissettim canım.Sizler genç olmanıza rağmen çok büyük zorlukları birlikte aştınız.Buda sonuncusu ve bunuda aşacaksınız yüce allahın izniyle. Allahın birliğine emanet olun.

    Beğen

    • Cok kiymetli Umit Hocam, oyle guzel yazmissiniz ki yine ben de sizin yazdiklarinizi okurken kendimizi donus yolunda Leyla’yla birlikte mutlu mesut bir halde hayal ettim. İyi ki varsiniz, cok cok tesekkurler. Yazin gorusmek dilegiyle.

      Beğen

      • Çok teşekkürler Pınarcım.İyiki sizlerde varsınız.Hayallerinin en güzel bir şekilde gerçekleşecek inşallah.Güzel Leylam sağlığına kavuşup evine anne ve babasıyla birlikte sağlık ve mutlulukla dönecek inşallah.Yeniden oyuncaklarıyla oynayacak,keklerini yiyecek,bizlere gülücükler gönderecek.O günler çok yakın inşallah.Allahın birliğine emanet olun canım.Sevgilerimle.

        Liked by 1 kişi

  5. Sevgili Pınar,yaşadığınız bu uzun süreci yakın arkadaşım Gül den dolayı başından beri takipteyim.Bütün dualarım da Leyla var..hayırlısıyla bunu da geçirecek güzel kuzu..Herşey çok güzel olacak buna inanın..
    Seni Arman ı ve Leyla yı sevgiyle kucaklıyorum..

    Beğen

    • Ne kadar tatlisiniz! Tanismadigimiz halde yazimi okudugunuz ve bize destek olmak icin bu guzel mesaji yazdiginiz icin size cok ama cok tesekkur ederim. Sizlerin dualari ve mesajlari bizim icin en buyuk desteklerden. İyi ki varsiniz.

      Beğen

  6. Sevgili Pınar hanım, Gül’un arkadaşıyım ve guzeller güzeli Leylanıma hayranım. Bütün dualarım kızınıza. Her şey ıyı olacak buna ınanıyorum. Sevgiler ve selamlar

    Liked by 1 kişi

    • Cok sevgili Ayse Hanim, cok cok tesekkur ederiz ne kadar tatli ve pozitifsiniz… Sizlerin mesajlarini okumak icimizi aciyor. Su an Leyla’nin anjiyodan cikmasini bekliyoruz ve ruh halimiz iyiye dogru o kadar hizla degisti ki. Bunun tek sebebi de sizlerin destek mesajlariniz. İyi ki varsiniz, cok tesekkurler!

      Beğen

  7. Bu ve bundan bir önceki yazınızı aileme okudum. Babam, annem ve kardeşlerimin başta Leyla bebiş olmak üzere sizlere çok çok selamları var. Çok güzel haberlerinizi bekliyoruz. Dualarımız sizinle 🙏🏼

    Liked by 1 kişi

    • Ne diyeyim bilmiyorum bu sicacik mesajiniza karsilik… İnsan o kadar caresiz bir durumda kaliyor ki, soz konusu evladi oldugunda. Sizlerin boylesine guzel mesajlarini okumak bizim icin cok buyuk bir nimet. Bizden de size ve tum ailenize sonsuz sevgiler ve selamlar.

      Liked by 1 kişi

Yorum bırakın